21 Eylül 2008 Pazar

Koklama yetisi ve alkolik bünye..

Merak ediyorum acaba neden sarhoş olduktan sonra uyandığımızda burnumuz bu kadar hassaslaşıyor?

Koklama yetisiyle akşamdan kalmış bir beynin ne alakası olabilir? Acaba çiçeksel bilincimiz ancak memeli ve sürüngen bilinçlerimiz sarhoş olduğunda mı kaçıp kurtulabiliyor?

5 kere maşşallah..:

inci dedi ki...

ben koklama yetisinde artışı şahsen yaşamadım hiç alkolden sonra. ama bu konuda g. tmden bişi uydurcam şimdi=)
insan reflexlerinin daha iyi anlaşılması için o anda başka şeyle meşgul olması kullanılan bi yöntem. (siz adamın dizinde patella refleksine bakıoken ona 4 ten başlayıp 3 er 3 er saymasını söyleyin) ve hatta house da agrısını dindirmek için başka bi tarafında daha şiddetli bi uyarı yapan kesik yapmıştı. bi yolu kapadıgınzda diğer yolların daha iyi çalıştıgını sölüorum yane. özetlersek alkol bi takım yolları deprese ettiğinde diğer yollar daha iyi çalışıyor olabilir. daha az düşünebildiğimiz daha az dengede durdugumuz daha kötü konuştugumuzu flndüşünrsek.. bir sürü örnek var. koklama olayında aşmış hale gelioruz bence. (house istiom ben yine ya)

Pan dedi ki...

Aha!! Bu bir acıyı bastırmak için başka bir acı uygulama olayını ben yıllar önce baş ağrısını bastırmak için diş etine tırnakla bastırma olarak keşfetmiştim. Bana o zamanlar gülenler şimdi ne yapıyorlar acaba..

Ya acaba sırf bana mı oluyor ama örneğin kokusunu çok beğendiğim bir insanı alkollüyken kokladığımda koku moleküllerinin burnumun içinde yol alışını bile hissediyorum, o kadar aşırı geliyor ve rahatsız ediyor ki dayanamıyorum koklamaya yani. Ya da misal akşamdan kalma olduğumda bir otobüse bindiğimde insanların kokuları o kadar rahatsız ediyor ki..

piper dedi ki...

house başladı.çocuklar gibi şenim

inci dedi ki...

house başladı çocuklar gibi şenim
vicodini yutuşunun hastası mıyım neyim?
house ki benim yegane ayırıcı teşhisim
house suz bir kenarda unutulmuş pet scan im....

piper dedi ki...

sezon sonundan bi önceki şahane bölüm olan house's head ile de emmy almışlar ayrıca, ona da ayrıca sevindim.